SAKO-kiväärit syntyvät hyvällä yhteistyöllä

Suomalainen Sako Oy on yksi maailman tunnetuimmista asevalmistajista. Lähes sata vuotta vanhan yrityksen vahvat metsästys- ja urheiluammuntabrändit syntyvät tekemisen intohimosta ja osaavista ihmisistä. Kontino on Sakolle pitkäaikainen kumppani ja raaka-ainetoimittaja, joka toimittaa laadukkaita aihioita SAKO-kivääreihin.

 

Hausjärvellä ja Riihimäellä toimiva Sako valmistaa pulttilukkoisia kiväärejä metsästäjille ja harrastajille sekä viranomais- ja militaarisorganisaatioille. Aseista 98 prosenttia menee vientiin, lähinnä Pohjois-Amerikkaan, Australiaan, Uuteen Seelantiin ja Eurooppaan.

”Sakon asiakkaat arvostavat laatua. Meille on tärkeää, että asiakas tietää saavansa todella laadukkaan aseen ostaessaan Sako-kiväärin. Aseen on oltava tarkka ja toimintavarma erilaisissa olosuhteissa, ammutaan sillä sitten karhua, jänistä tai lintua.”, kertoo yrityksen kiväärivalmistuksesta vastaava ostopäällikkö Heikki Pitkänen.

Sakon laatu syntyy sekä omien työntekijöiden että toimittajien ammattitaitoisesta työpanoksesta. Yksi perustekijä on laadukas teräsraaka-aine, josta syntyy moneen työvaiheen ja hiotun prosessin kautta arvostettu laatutuote.

 

Yhteistyössä, osaavasti ja ajallaan

 

Kontino toimittaa Sakolle määrämittaan sahattuja pyörötankoaihioita, joista valmistetaan aseisiin kehyksiä ja piippuja. Yhteistyöllä on mittaa jo 15 vuotta.

Asevalmistuksessa käytetään erikoisterästä, joka tuotetaan Kontinon yhteistyötehtaalla Euroopassa Sakon oman spesifikaation mukaan. Sillä varmistetaan lyömättömät mekaaniset ominaisuudet ja hyvä valmistettavuus. Kontinolla on yhteistyössä vastuu raaka-aineen laadusta ja se tarjoaa Sakolle myös teräksen metallurgiaan, erilaisiin mekaanisiin vaikuttajiin ja kaupallisiin menestystekijöihin liittyvää näkemystä. ”Kontinon asiantuntijuus on meille tärkeää, koska he pystyvät arvioimaan ja varmistamaan tehtaan toimituskyvyn ja raaka-aineen laadun. Saamme heiltä todella asiantuntevaa palvelua. Tarvittaessa käymme yhdessä Kontinon Matti Palovaaran ja Jari Aallon kanssa terästehtaalla varmistamassa laatuasioita ja yhteistyön sujuvuutta. ”, kuvaa Pitkänen yhteistyötä.

Laatukriteerit täyttävän teräksen hankinnan lisäksi Kontino varastoi raaka-aineen, sahaa sen määrämittaan ja toimittaa Sakolle sovitussa aikataulussa. Toimitusketjun tehokkuus on erittäin tärkeää; toimitusten on oltava nopeita, tavaran tulee olla pakattu hyvin ja sen on oltava ajoissa Sakon tehtaalla. Myös mittatarkkuus on yksi keskeinen tekijä.

”Arvostan yhteistyössämme Kontinon proaktiivisuutta, innokkuutta ja rehellisyyttä sekä sitä, että ongelmatapauksissa yhteydenpito on avointa ja tehokasta. Kontinon ihmisten kanssa vuorovaikutus toimii todella hyvin. Heillä on ketterää ongelmanratkaisukykyä ja asiat saadaan maaliin nopeasti.”

Kontino

puh. 020 7650 200