NORDAUTOMATION ARVOSTAA KONTINON NOPEITA TOIMITUKSIA JA LAAJAA TERÄSVALIKOIMAA

Nordautomation Oy on erikoistunut puunjalostusteollisuuden projektitoimituksiin. Yritys on markkinajohtaja tukinkäsittelytekniikassa ja sillä on vahvaa osaamista myös purun, kuoren ja hakkeen sivutuotekuljettimien kehittämisestä ja valmistuksesta. Kontino on vastannut Nordautomationin terästoimituksista jo lähes 20 vuotta.

”Kontino toimittaa meille palkit, kanget ja levyt. Käytännössä kaiken materiaalin, mitä tarvitsemme tuotteidemme valmistukseen. Yhteistyömme on ollut toimivaa, ja olemme yhdessä pystyneet ratkomaan tuotteisiimme liittyviä haasteita”, tuotantojohtaja Antti Puumala kiittelee.

Nordautomation valmistaa tuotteet asiakastilausten pohjalta. Puumala kertoo projektisuunnittelun tapahtuvan yhtiön Kristiinankaupungin yksikössä, josta tarvittavat tiedot ja dokumentit toimitetaan tuotantolaitokselle Alajärvelle.

”Tiukat toimitusaikamme edellyttävät, että saamme teräkset tehtaalle aikataulussa. Kontino toimittaa kuviemme mukaiset teräkset kahden päivän kuluessa tilauksesta”, Puumala sanoo.

”KONTINO ON HUOMOINUT ERITYISVAATIMUKSEMME”

Nordautomation valmistaa ja kokoonpanee myymänsä laitteet alusta lähtien itse. Myös laitteiden asennukset, käyttöönotot, huollot ja varaosapalvelu ovat omissa käsissä.

Valmistusprosessin ensimmäisessä vaiheessa teräsosat muokataan oikeaan muotoon plasma- ja polttoleikkauksella, mekaanisella leikkauksella sekä särmäämällä ja sahaamalla. Tämän jälkeen osakokoonpanot hitsataan ja pintakäsitellään. Kokoonpanovaiheessa pintakäsiteltyyn tavaraan asennetaan koneistetut osat.

Puumala painottaa asiakaslähtöisyyden, laadun ja kustannustehokkuuden merkitystä kaikissa prosessin työvaiheissa. Korkeatasoiset tuotteet syntyvät luonnollisesti parhaista raaka-aineista.

”Kontinon toimittaman teräksen laatu ja tuotevalikoima soveltuu hyvin tuotteisiimme. Kontino on huomioinut terästen eritysvaatimuksemme ja ottanut varastoonsa erityispitkiä teräksiä vain meitä varten. On hienoa, että saamme valmistuksessa tarvitsemamme teräsrepertuaarin kokonaisuudessaan yhdestä paikasta, yhdellä tilauksella ja nopealla toimitusajalla”, Puumala sanoo.

Nordautomation Oy kuuluu kainsainvälisen Addtech-konsernin Industrial Process -yksikköön. Yhtiö työllistää yhteensä noin 90 työntekijää Kristiinankaupungissa ja Alajärvellä sekä Ruotsin Nylandissa. Nordautomationin suurimman asiakaskunnan muodostavat keskisuuret ja suuret suomalaiset ja pohjoismaiset sahat.

Kontino

puh. 020 7650 200