Kontino mukana toteuttamassa Vuoden 2016 teräsrakennetta

Teräsrakenneyhdistys palkitsi 8.11.2016 Fazerin vierailijakeskuksen ”Fazer Experience”  Vuoden teräsrakenne 2016 -tunnustuksella.

Arkkitehtonisesti upean teräs- ja lasirakenteen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto K2S suunnittelijoinaan arkkitehdit Kimmo Lintula, Niko Sirola ja Mikko Summanen. SRV Rakennuksen johtamassa projektissa teräsrungon valmisti ja urakoi lempääläinen Teräselementti Oy. Teräselementti valitsi ristikkotason palkkien toimittajaksi Kontinon.

 

Toimitimme varastostamme kymmeniä tonneja HEA- ja IPE-palkkeja pitkälle esikäsiteltynä. Toimitetut aihiot valmisteltiin poraus- ja aukotuslinjallamme. Aihioiden valmistuksessa reiät ja plasmaleikatut reunat pyöristettiin palonsuojamaalauksen onnistumisen varmistamiseksi sekä kappaleet sinkopuhdistettiin ja suojamaalattiin ympäristöystävällisellä vesiohenteisella maalilla.

Työssä hyödynnettiin 3D-mallinnusta sekä suunnittelussa että rakennusvaiheessa. Kohteen teräsosista toimitettiin Kontinolle DSTV-tiedostot, joiden perusteella automaattinen valmistuslinjamme valmisti teräsosat tarkasti suunnitelmien mukaisesti. Monimuotoisen tilauksen virheettömän toimituksen sekä nopean toimitusajan kannalta suunnittelun ja valmistuksen integraatio oli erityisen tärkeässä roolissa – Kohteen monimuotoisuudesta kertoo jo se että projektia varten valmistimme yli 400 teräsrakenneosaa, joista enintään neljä oli keskenään samanlaisia.

fazer-vierailukeskus-1

Kohde toteutettiin EN1090 -standardin mukaisesti toteutusluokkaan EXC3, ja kappaleiden valmistuksesta laadittiin tarkastuspöytäkirjat. Valmistettujen kappaleiden merkinnässä huomioitiin, että niiden piti olla tunnistettavissa palonsuojamaalauksen jälkeen.

Toimitimme esikäsitellyt osat kahdessa viikossa tilauksesta.

Kuvat: Teräselementti Oy

Kontino

puh. 020 7650 200